منابع ایرانی با پخش نوار ویدیویی حادثه هرمز اظهارات آمریکاییان را تکذیب کردند
یک نشریه آمریکایی این احتمال را مطرح کرده که ممکن است پیام تهدیدی که هفته گذشته ناوهای آمریکایی ظاهرا از قایق های گشتی ایرانی دریافت کردند حاصل یک شوخی رادیویی بوده باشد.
روز دوشنبه، 14 ژانویه (24 دی) ، روزنامه گاردین به نقل از یک نشریه آمریکایی گزارش کرد که احتمال دارد که پیام تهدید دریافت شده توسط ناوهای آمریکایی هنگام برخورد با قایق های نیروی دریایی سپاه پاسداران در تنگه هرمز از سوی افراد غیرمسئولی ارسال شده باشد که از شبکه ارتباط کشتی ها برای پارازیت اندازی در تماس های رادیویی در منطقه استفاده می کنند.
اوایل هفته گذشته به نقل از منابع نیروی دریایی آمریکا گزارش شد که روز یکشنبه، 6 ژانویه، قایق های نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران در تنگه هرمز با ناوهای آمریکایی مواجه شدند و در یک تماس رادیویی آنها را مورد تهدید قرار دادند.
ناوهای آمریکایی نیز پس از دریافت این پیام، متقابلا به قایق های ایرانی در مورد واکنش مسلحانه هشدار دادند و آنها را وادار کردند از اطراف این ناوها دور شوند.
به گفته منابع آمریکایی، سرنشینان قایق های ایرانی در حالیکه اطراف ناوهای آمریکایی را گرفته بودند جعبه هایی را که محتوای آنها مشخص نبود به آب انداختند و در تماس رادیویی خود گفتند که به زودی ناوها را منفجر خواهند کرد..
واقعه برخورد روز یکشنبه هفته گذشته به واکنش تند مقامات آمریکایی منجر شد و رئیس جمهور و وزیر خارجه آن کشور جمهوری اسلامی را به دست زدن به اقدامی خطرناک و تحریک آمیز متهم کردند.
به نوشته تایمز نیروی دریایی احتمال دارد پیام تهدید دریافت شده توسط ناوهای آمریکایی هنگام برخورد با قایق های نیروی دریایی سپاه پاسداران از سوی افراد غیرمسئولی ارسال شده باشد که از شبکه ارتباط رادیویی دریایی برای پارازیت اندازی در تماس بین کشتیها در تنگه هرمز سوء استفاده می کنند در مقابل، مقامات ایرانی گفتند که واقعه روز یکشنبه از نوع برخوردهای عادی بین گشتی های ساحلی ایران و کشتی های عبوری بود و در جریان آن، به استثنای مبادله پیام های رایج برای شناسایی متقابل، سخن تهدیدی آمیز مبادله نشد.
نیروی دریایی آمریکا یک نوار ویدیویی را که گفته می شد مربوط به واقعه برخورد در تنگه هرمز است در اختیار رسانه ها قرار داد که در آن کلمات تهدیدی آمیزی علیه ناوهای آمریکایی شنیده می شد.
سپاه پاسداران ایران نیز هفته گذشته یک نوار ویدیویی را انتشار داد و گفت این نوار در جریان برخورد تنگه هرمز ضبط شده است.
در این نوار، برخلاف نوار منتشر شده توسط آمریکاییان، سخنی از تهدید به انفجار ناوهای آمریکایی به گوش نمی رسد.
مقامات ایرانی ایالات متحده را متهم کردند که با انتشار آنچه که یک نوار ساختگی خواندند در نظر داشته است تا در آستانه سفر جورج بوش، رئیس جمهور ایالات متحده به خاورمیانه، کشورهای منطقه را نسبت به ایران بدبین کند.
منشا مبهم پیام
در پی انتشار روایت های ویدیویی متفاوت ایران و آمریکا از واقعه تنگه هرمز، روز چهارشنبه هفته گذشته نشریه آمریکایی نیویورک تایمز به نقل از برخی منابع نیروی دریایی آمریکا نوشت که منشا ارسال پیام تهدید آمیز به ناوهای آمریکایی قابل پیگیری نیست.
آمریکاییان با انتشار نوار ویدیویی حادثه ایران را به اقدام تحریک آمیز متهم ساختنداین گزارش باعث گمانه زنی در این مورد شد که ممکن است روایت های ایران و آمریکا از حادثه تنگه هرمز واقعی بوده اما بخشی از پیام های مبادله شده از منبع دیگری به خط ارتباطی دو طرف راه یافته باشد.
در همین مورد، نشریه هفتگی تایمز نیروی دریایی Navy Times در گزارشی که روزنامه گاردین نقل کرده نوشته است که ممکن است پیام تهدید آمیزی را که ناوهای آمریکایی دریافت کردند توسط یک پارازیت انداز منطقه در زمان تبادل پیام های واقعی دو طرف ارسال شده باشد.
به نوشته این نشریه، این پارازیت انداز در میان ناخدایان کشتی های عبوری از خلیج فارس به "میمون فیلیپینی" شهرت دارد و گاه طول موج مورد استفاده کشتی ها برای ارسال پیام های اضطراری - کانال 16 - را برای اخلال در مبادله پیام های رادیویی به کار می گیرد.
تمامی کشتی ها از این طول موج برای درخواست کمک در موارد اضطراری و همچنین تماس اولیه در برخورد با کشتی های دیگر استفاده می کنند.
معمولا پس از تماس اولیه، دو طرف طول موجی را که می توانند بدون مداخله خارجی برای مبادله پیام به کار ببرند به اطلاع یکدیگر می رسانند.
به گفته ناظران، ممکن است واقعه هفته گذشته در تنگه هرمز صرفا حاصل اقدام شیطنت آمیز یک یا چند فرد غیر مسئول بوده باشد اما در عین حال نشاندهنده خطرات بالقوه ای است که تشنج کنونی بین ایران و آمریکا پدید آورده است نشریه آمریکایی به نقل از برخی از نظامیان آمریکایی در منطقه خلیج فارس می نویسد که به نظر می رسد که تنها یک نفر به اخلال در پیام های رادیویی در این منطقه مشغول نیست و اصطلاح میمون فیلیپینی در واقع به تمامی کسانی اطلاق می شود که به پیام های رادیویی گوش می دهند و گاه با سخنان توهین آمیز، وارد خط ارتباطی می شوند.
یک افسر بازنشسته نیروی دریایی آمریکا به نشریه تایمز نیروی دریایی گفته است که در خلال بیست و پنج سال گذشته، فرد یا افرادی از کانال 16 برای ارسال شوخی یا پیام های توهین آمیز سوء استفاده کرده اند.
به گفته وی، ممکن است این فرد یا افراد از نقطه ای در ساحل یا از عرشه یک شناور دیگر به پارازیت اندازی مشغول باشند.
تایمز نیروی دریایی یکی از نشریاتی است که شرکتی موسوم به گروه نشریات نظامی تایمز در آمریکا منتشر می کند و بیشتر مشترکان آن را نفرات شاغل و بازنشسته نیروی دریایی ایالات متحده تشکیل می دهند.
این نشریه می نویسد که گرچه پدیده "میمون های فیلیپینی" در اکثر نقاط جهان نیز بروز می کند، اما منطقه اطراف تنگه هرمز به دلیل تردد سنگین کشتی های تجاری و نظامی به خصوص شاهد آن بوده است.
به گفته ناظران، ممکن است واقعه هفته گذشته در تنگه هرمز صرفا حاصل اقدام شیطنت آمیز یک یا چند فرد غیر مسئول بوده باشد اما در هر حال نشاندهنده خطرات بالقوه ای است که تشنج کنونی بین ایران و آمریکا به همراه داشته است.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر